Image 1

Познато е дека е паметно да се заменат празните калории со овошје, зеленчук и житарки. Но сè додека истите не ги подготвите правилно, може и да го пропуштите најдоброто од исхраната, односно да не ги искористите хранливите материи кои тие ви ги нудат. Треба да се знае дека дури и до 86% од хранливите состојки од таа храна се наоѓаат во нивната лушпа, пулпа и семе, или пак се „заклучени“ во нивните клетки кои се обвиткани со целулозна клеточна мембрана, така што нашето тело не може правилно да ги консумира. Со нормално џвакање на храната апсорбцијата на хранливите материи од консумираната храна е само 30%.

Со Vitamix® 5200, вие можете да ги „отклучите“ хранливите состојки кои се наоѓаат скриени во здравата сурова растителна храна. Она што го прави Vitamix апаратот единствен, е способноста на неговите ножеви да ја раскинат клеточната структура на суровата растителна храна, семките и пулпата, и на тој начин ги ослободува скриените хранливите состојки кои му се потребни на вашето тело за да ги спречи разните болести како и да се чувствува посилно. Вашиот организам е во можност да апсорбира дури 95% од хранливите материи од консумираната храна која е обработена со Vitamix® 5200.

Сите оброци направени од Vitamix® апаратот се многу богати со ензими, антиоксиданси, витамини и минерали во органска форма, со што обезбедуваат хранливо оружје за борба против ракот, дијабетесот, високиот крвен притисок, остеопорозата, артритисот, високиот холестерол, проблемите со прекумерната телесна тежина, како и со секојдневните зла од типот на грип, настинки, проблеми со дигестивниот систем и стресот. Ниеден лек не може да го замени сето ова! Едноставно, Vitamix е решението и лекот против секоја болест. Овозможете му ги придобивките од Vitamix® апаратот на вашиот организам и тој ќе биде способен да ја победи било која болест и да ви овозможи здравје и долговечност.

Кажете збогум на преработената храна!

Вредноста на термички преработената храна се намалува дури и до 80% кога се во прашање ензимите, витамините, минералите, антиоксидансите и многу други хранливи материи кои термичката обработка ги уништува или ја менува нивната форма, со што се намалува нивната апсорбливост. Производителите на т.н. „збогатени“ продукти ги додаваат само неколкуте од стотината хранливи вредни состојки, кои претходно и ги одземаат на храната. Индустријата за храна која вреди повеќе од 450 милијарди долари користи разни маркетиншки трикови за да ни каже дека суровата исхрана е скапа и дека ние немаме доволно време за подготовка на оброци „од нула“. Убедливите кампањи ни велат дека пакуваната, преработена храна со адитиви, разни додатоци и конзерванси е здрав избор кој може да ни заштеди време и пари.

Но вистината е далеку од тоа! Ензимите, кои се основа на животот, ги има само во суровата храна која не е термички обработена. Тие се содржат само во храна која не била подложена на температури повисоки од 47 степени целзиусови. Ензимите се тие кои овозможуваат правилно и лесно разложување на консумираната храна. Нашиот организам може да ги апсорбира хранливите материи само од правилно раложената храна. Зошто да влеземе во мрежата на индустриските профитери со пакувана и конзервирана храна, која нема ни приближна вредност како вредноста на суровата храна? Таа пакувана термички обработена храна не содржи никакви ензими. Зошто да плаќаме за вештачка амбалажа кога природната „кожа и кора“ на Мајката Природа има доволно моќ да го спаси вашиот живот? Здравата храна не е само пат кон долг живот и добро здравје, туку таа може да биде поинтересна, повкусна и похранлива отколку што можете да замислите! Ви звучи добро? Храната е навистина повкусна и похранлива кога е обработена со помош на Vitamix® 5200.

Каде е тука магијата?!? Прецизниот инженеринг и ненадминливата моќ... заедно со здравиот дел од историјата го прават Vitamix® апаратот единствен во светот!
Vitamix® Коорпорацијата не е новодојденец. Оваа 85 годишна компанија го усовршуваше Vitamix® апаратот уште од 1930-тите. Придобивките се ОГРОМНИ и тоа во корист на вашето здравје!

cellcut

Супермоќниот мотор, направен за комерцијални потреби ги движи прецизно дизајнираните сечила, на тој начин што можат целосно да ги исечат и раздвојат ѕидовите на клетките од секоја храна, за да може вашето тело да ја искористи секоја хранлива компонента. Кога апаратот работи на висока брзина, не`рѓосувачките челични сечила ги претвораат лушпата и семките во прав, сè со цел да станат подостапни за вашиот организам при нивното консумирање, а тоа е всушност и предноста и уникатноста на Vitamix® апаратот, што го прави единствен во светот!

Здравата сурова храна содржи сè што му е потребно на вашиот организам - но вашите заби едноставно не можат целосно да ги изџвакаат сите делови од храната, па затоа и не можете да апсорбирате сè што ви е потребно. Но, повторно, не добивате сè дури и кога хранливите состојки би ги консумирале целосно, затоа што постојат илјадници фитонутритиенти кои се заробени внатре во клеткината структура на храната. Тие едноставно поминуваат низ вашиот дигестивен систем како непреработени, кои потоа ги исфрлате. Но кога чудесниот Vitamix® 5200 ќе ја раскине клеткината структура од здравата растителна храна, тогаш приказната е поинаква. На тој начин добивате повеќе растителни влакна, повеќе вкус и многу повеќе хранливост во вашите оброци, дури и многу повеќе отколку што можете да замислите.

Вашиот Vitamix® 5200 продира длабоко во структурата и ги раскинува мембраните на клетките од секоја храна за да ги ослободи заробените фитонутритиенти.